2008. június 18., szerda

Zabpelyhes "hússal" rakott padlizsán


Ez a recept már nagyon régóta várakozik a sorára, folyton pakolgattam, hogy "majd - majd", a minap azonban Veránál volt téma a különböző pelyhek "húspótlóként" történő felhasználása, így gondoltam most időszerű ez a recept. Semmi csavar nincs benne azon kívül, hogy a zabpehely valóban jól imitálja a darálthúst és a variációk száma végtelen! :o)





Zabpelyhes "hússal" rakott padlizsán ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:

2 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

25 dkg zabpehely

só, bors, fűszerpaprika


2 nagy padlizsán

1 nagy cukkini

1 sárga paprika


olaj

2 – 3 szem paradicsom

friss bazsalikomlevelek

kevés olaj a tetejére


Így használd a hozzávalókat:


Sütőben grillezd meg a karikákra vágott padlizsánokat, melyeket sütés előtt javallott fokhagymás - sós - borsos olajjal megkenni. A cukkinit is, majd a paprikát is darabold a neked tetsző módon, de ezek nyersen kerülnek az ételbe.


Közben kevés olajon párold meg a vöröshagymát, dobd rá a fokhagymát is, majd a zabpelyhet és pirítsd illatosra. Fűszerezd a fenti fűszerekkel.


Kezdődhet a rétegezés, zöldség, zabpelyhes „husi”, zöldség, zabpelyhes „husi”, majd csak padlizsán karikák és végül néhány paradicsom szelet. A rétegek közé szórhatsz mondjuk egy kis tépett bazsalikomot, s a legtetejére mehet pár csepp olaj.


180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 – 40 perc alatt készül el.


Soknak tűnik, de nagyon könnyű étel, 4 – 5 személy részére elegendő.


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Jelentem: megcsináltam - és megettük :) Mind! És a maradék este, hidegen - még jobb volt.

    Köszönet érte!
    Enikő

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy megcsináltad és hogy ennyire ízlett :o) Szívesen ;o)

    VálaszTörlés