Ez a recept már nagyon régóta várakozik a sorára, folyton pakolgattam, hogy "majd - majd", a minap azonban Veránál volt téma a különböző pelyhek "húspótlóként" történő felhasználása, így gondoltam most időszerű ez a recept. Semmi csavar nincs benne azon kívül, hogy a zabpehely valóban jól imitálja a darálthúst és a variációk száma végtelen! :o)
Zabpelyhes "hússal" rakott padlizsán ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg zabpehely
só, bors, fűszerpaprika
2 nagy padlizsán
1 nagy cukkini
1 sárga paprika
olaj
2 – 3 szem paradicsom
friss bazsalikomlevelek
kevés olaj a tetejére
Így használd a hozzávalókat:
Sütőben grillezd meg a karikákra vágott padlizsánokat, melyeket sütés előtt javallott fokhagymás - sós - borsos olajjal megkenni. A cukkinit is, majd a paprikát is darabold a neked tetsző módon, de ezek nyersen kerülnek az ételbe.
Közben kevés olajon párold meg a vöröshagymát, dobd rá a fokhagymát is, majd a zabpelyhet és pirítsd illatosra. Fűszerezd a fenti fűszerekkel.
Kezdődhet a rétegezés, zöldség, zabpelyhes „husi”, zöldség, zabpelyhes „husi”, majd csak padlizsán karikák és végül néhány paradicsom szelet. A rétegek közé szórhatsz mondjuk egy kis tépett bazsalikomot, s a legtetejére mehet pár csepp olaj.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 – 40 perc alatt készül el.
Soknak tűnik, de nagyon könnyű étel, 4 – 5 személy részére elegendő.
Szia!
VálaszTörlésJelentem: megcsináltam - és megettük :) Mind! És a maradék este, hidegen - még jobb volt.
Köszönet érte!
Enikő
Nagyon örülök, hogy megcsináltad és hogy ennyire ízlett :o) Szívesen ;o)
VálaszTörlés