Híres vagyok a rossz emlékezőtehetségemről, ezért talán nem is olyan meglepő, hogy szerfelett elcsodálkoztam múlt szombaton a piacon, jéééééééé, már csak 200 forint a paradicsom kilója, akkor kezdődhet a lecsó – befőzés … pedig én azt hittem, még van időm, csak augusztusban kell majd ezzel foglalatoskodnom. Nos, tévedtem. De legalább nem két nap alatt fogom feldolgozni azt a rengeteg zöldséget! Gyilkos meló, de nagyon megéri, imádom, mikor télen csak belépek a kamrába és negyedóra múlva kész a „friss” vacsi ;o)
A lecsó ihlette az alábbi finomságot is, kicsit pepecs, de nekünk nagyon ízlett, hogy úgyhogy biztosan nem utoljára készítettem!!
Tepsis – lecsós szejtán ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
1,5 fej közepes vöröshagyma
7 – 8 darab paprika
40 dkg paradicsom
olaj, só, fűszerpaprika
80 dkg krumpli
2 kisebb cukkini
1 csomag szejtán ( 20 dkg – s )
6 – 7 mini új hagyma
bors, fűszersó
kevés szójajoghurt - opcionális
Így használd a hozzávalókat:
Az olajból, hagymából, paprikából, paradicsomból lecsót készítek.
A krumplit hajszálvékonyra szeletelem, a cukkinit és a szejtánt egymáshoz hasonlóan vékonyra vágom és a hagymákat is felkarikázom.
Kevés lecsóval „megkenem” egy tűzálló tál alját, ráfektetek egy sor krumplit, arra egy szejtán – cukkini sort, szórok rá egy kevés hagymakarikát és folytatom a rétegezést, amíg van a hozzávalókból, közben kicsit fűszerezem is. A végére nekem lecsó került, így kezdtem el sütni ( 180 fokon ), alufóliával lefedve és csak a legeslegvégén öntöttem rá egy kevés szójajoghurtot és pirítottam még vagy 10 percig. Összesen biztosan többet töltött bent az étel a sütőben, mint egy óra, de érdemes folyamatosan figyelni!!
6 személy részére
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése