Ezzel a recepttel még adósotok vagyok, a múlt hétvégi kis kirándulás előtt készítettem ebédre. Ritkán engedem meg magamnak azt a luxust, hogy egyszerre majdnem egy egész csomag cheezly – t felhasználjak, de most nem volt más választásom, az ötnapos távollétünket nem élte volna túl a hűtőben az éppen csak megkezdett csomag.
Így ez az étel sült ki belőle:
Padlizsános – sajtkrémes tészta ( sk. )
Legyen a kezed ügyében:
15 cm póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 padlizsán
3 dkg kukoricaliszt
5 dl növényi tej ( nálam rizs )
2,5 dl növényi tejszín
15 dkg növényi sajt ( pl. Cheezly )
4 evőkanál hamis parmezán
2 teáskanál mustár
olaj
só, bors
35 dkg tojásmentes, durum tészta
Az olajon megpirítottam a felkarikázott pórét a fokhagymával, majd a padlizsánt is erre a sorsra juttattam. Az olaj mennyiségével érdemes vigyázni, mert a padlizsán képes bármennyit meginni belőle!!
Ezután megszórtam a liszttel, jól átforgattam, majd egy perc múlva elkezdtem felönteni a tejjel és a tejszínnel. Nem egyszerre zúdítottam az összes folyadékot a lábasba, hanem fokozatosan. Ízesítettem sóval, borssal, mustárral, a hamis parmezánnal és végül a sajttal. Néhány dekát meghagytam belőle a tetejére is.
Közben kifőztem a durum tésztát, egy merőkanál főzővizet megtartottam, s mikor összekevertem a tésztát a szósszal, szépen azt is rálocsoltam. Tűzálló tálba pakoltam a tésztát, ráreszeltem a maradék cheezly – t és forró sütőben megpirítottam kissé.
Salátával 5 embernek biztosan elég. ( Hozzáteszem, abszolút húsevők is boldogan falatoztak belőle!! )
Jól látom, hogy még nem gurítottak Neked üveggolyót? Akkor én most megteszem :)
VálaszTörlés